Lidt om Bruno Jochumsen

Fødested og alder / nærmeste familie

Jeg er landmandssøn. Født på mine forældres gård mellem Outrup og Henne, d. 8. Nov. 1960. 

Jeg boede i Outrup indtil 1995, hvor jeg flyttede til min nuværende by Grindsted. 

Jeg er gift med Vibeke. Tilsammen har vi 4 børn, 4 svigerbørn og 9 små guldklumper fra 1 til 9 år. 

Job

Jeg  startede som bankelev i 1978 i Varde Bank i Ølgod.  Varde Bank blev overtaget af Sydbank i 1994, og her kunne jeg fejre 40 års jubilæum i 2018. I 2008 blev jeg filialchef i SYDBANK i Grindsted. En rigtig god arbejdsplads i stadig udvikling med fantastiske kollegaer og kunder.

Jeg opsagde mit job i banken pr. 30.06.21 og planen var at snuppe det sabbatår, jeg aldrig fik som ung. Folkepensionen starter jo først at rulle ind på kontoen i 2027, så jeg var så heldig, at få et 20 timers job som billetsalgsassistent, hos Billund Bad, fra oktober 2021. Her har jeg fået nogle dejlige nye kollegaer og mulighed for at betjene en masse vandglade gæster, lokale og turister, 

Hobbies

Jeg ser stort set al slags sport, og dyrker selv motionsløb og snupper jævnligt en tur på min racercykel.

Jeg træner bl.a. hvert år frem mod 2 store Grindsted arrangementer, som jeg er lidt involveret i via mit job 

SYDBANK STJERNETOUR de GRINDSTED - et stort cykelmotionsløb, der hvert år arrangeres første lørdag i maj, af Grindsted Cykelmotion, og

SYDBANK-LØBET -  et motionsløb, som Grindsted Motion står bag, første lørdag i oktober. 

Jeg holder af at gå i haven, når jeg har fri. 

Endelig er der naturligvis MUSIKKEN. 

Musikundervisning hos Ronnie

På musikområdet er jeg en ren amatør.

Helt siden 1. klasse har jeg skrevet “festsange”, og senere fik jeg også mulighed for at skrive revytekster til både Outrup Revyen, Sydbank Revyen og GAS revyen i Grindsted.

Først i staten af nullerne, efter jeg var flyttet til Grindsted, fik jeg mig taget sammen til at gå til keyboard undervisning på aftenskole. Her var jeg så fantastisk heldig at få en musiklærer ved navn Ronnie Olesen. 

Den første undervisningsaften spurgte Ronnie, hvad jeg ville med musikken, og jeg svarede, at jeg “bare” gerne ville lære at spille så meget, at jeg kunne komponere en sang, der kunne komme med på Dansktoppen. Det grinede vi lidt af, men man skal jo have et mål for at kunne score. 

Nye sange dukker op

Jeg fik aldrig lært at skrive noder, så når jeg har lavet en ny melodi, spiller jeg den på mit keyboard, og optager lyden på min IPhone. Jeg sender lydfilen sammen med den tekst jeg har skrevet, til Ronnie, som herefter laver arrangementet med input og ønsker fra mig. Herefter finder Ronnie kompotente og dybt professionelle musikere, i sit store netværk, som jeg hyrer til at medvirke på mine indspilninger. 

Jeg er altså virkelig afhængig af og dybt taknemmelig for, at så dygtige folk vil arrangere, indspille og synge mine melodier og tekster. Ialt har hele 19 forskellige musikere “spillet” en rolle på een eller flere af sangene på CDen BRUNOs BEDSTE JULESANGE. 

Indtil nu har jeg kun udgivet julesange. 

1) DER PYNTES OP

2) DER ER NISSER OVEALT 

3) JULEFRI

4) LIDT AF JUL 

5) DET BEDSTE VED JUL 

men flere andre sange ligger klar i skuffen og i demo version:

6) SÅDAN EN MORGEN 

7) TOUR DE NATUR (TULIPANER OG HYACINTER )

8) KYZZ ELLER KNUZZ 

9) ALLE ANDRE DRENGE HAR EN KÆRESTE 

10) METTE MATHILDE

11) VIN AF ÆDLE DRUER 

Mine sange på Dansktoppen

5 af mine sange er blevet testet til Dansktoppen. 

Alle blev stemt ind på listen og alle 5 sange har opnået det maksimale antal uger på listen, i henhold til de gældende regler for julesange. Regler der iøvrigt er ændret flere gange, for at undgå julesange på Danskoppen for længe efter jul. 

 

“JULEFRI" var med 3 uger i 2016, og 12 uger i 2017, helt frem til april måned, inden den faldt for 15 ugers reglen. Højeste placering var en 4. plads, og den placering opnåede den faktisk først et stykke henne i marts. De mange uger viste sig at være nok til, “JULEFRI" blev nr. 18 på årslisten over de bedste Dansktopmelodier i hele 2017. 

 

“LIDT AF JUL" fik en 3. plads som bedste placering i 2018, og klog af skade ændrede Dansktopjuryen reglerne for julesange på listen. De ville ikke risikere igen at have en julesang på listen helt ind i april måned, så de besluttede at julesange kun måtte være med til udgangen af januar. “LIDT AF JUL" nåede derfor kun 7 uger på listen, før den blev "smidt ud".

 

"DER ER NISSER OVERALT" Dixie udgaven gik direkte ind på 1. pladsen d. 30. Nov. 2019. 
Sangen lå på 1. pladsen 5 uger i træk, og nåede ialt 8 uger på listen, før også den blev "smidt ud" Sangen fik en delt 26.plads på Årslosten i 2020, for de 4 uger den fik i januar md. 

 

"DET BEDSTE VED JUL" startede på 2. pladsen d. 14.11.20, og sluttede også på 2. pladsen d. 16.01.2021. Ind imellem opnåede der imellem hele 7 stk. første pladser, og blev derved placeringsmæssigt mit hidtil største hit på Dansktoppen. Sangen blev nr. 18. På Årslisten 2020. 

 

“DER PYNTES OP” debuterede ligeledes på 2. pladsen, og det var d. 19.11.2022. 

Jeg laver melodien først, så kommer teksten

Typisk dukker der en strofe op i hovedet på mig, og hvis JEG synes den er iørefaldende, forsvinder den ikke igen. Så bygger jeg videre på den, mens jeg sidder ved mit keyboard og klimper lidt og pludselig har jeg en melodi, som jeg begynder at sætte tekst på. 

Når jeg skal lave teksten til en ny sang, starter jeg med at finde ud af, hvad den skal handle om. Jeg nørter længe med ordspil og rim. Jeg synes det er sjovt hvis jeg kan finde på nogle nye eller lidt anderledes rim, som f.eks: 

Fra DET BEDSTE VED JUL

“Forrest Rudolph REN i hopla”, (hvor ren jo har en dobbeltbetydning) 

eller “Mange har HAFT-EN JULEAFTEN.

Fra DER NISSER OVERALT 

“SOMMERVRISSER” er et helt nyt ord jeg har fundet på, for at beskrive humøret på en trist og sur nisse uden for julesæsonen. ( Og så skulle det rime på nisser.)

Fra JULEFRI

“I Lapland HAR-MAN juleaften uden FARMAND,

hvis man er en rensdyrKALV, Rudolph har jo noget han SKAL.” 

“Hopper ned og mod døren SPÆNER, Udenfor står Santas RENER.“

fra “DER PYNTES OP” 

Når Julemandens kane kommer FLYVNE”

Når dagns MENU er AND til LAND og BY. 

Når mørket sænker sig den FIROGTYVNE 

Ja så er det endelig jul PÅNY. 

Jeg prøver at lave teksterne så beskrivende, at når man lytter til mine sange, kan man se handlingen for sig, med egne billeder på nethinden. 

Seneste kommentarer

30.11 | 09:45

Hej Inge
Tak for din søde besked. Og også tak for sms stemmer om lørdagen, der er jo hård konkurrence, så alle stemmer tæller.
Hils Bent og god jul til jer lige om lidt.
De bedste hilsner Bruno

30.11 | 09:35

Endnu en skøn skøn julesang fra dig Bruno 🎄❤️🎄
🤞og stemmer - det vil være SÅ velfortjent at du bliver på 1 pladsen 🙏

30.11 | 07:33

Den bliver for ever

25.11 | 12:49

Dejlig sang

Del siden